Kom tæt på naturen med camping.

En camping ABC for eventyrere
Tilbage til startsiden
1  / 3
Vågn op til bølgernes brusen med udsigt til skøn natur, mens duften af dagens første kop kaffe breder sig i autocamperen.

 

“Det er frihed.”

Væk fra campingpladser, bebyggelser og mennesker og ud i naturen, sådan karakteriseres et ægte eventyr. For at Adventure camping helt væk fra civilisationen skal blive en succes har Sunlight udarbejdet en ABC med nyttige tips, ideer og information.

1 Overnatning uden for campingpladser, stellpladser o.lign i egen autocamper er ikke tilladt i Danmark, men dette er heldigvis tilfældet i vore nabolande, så I behøver ikke køre langt for at prøve ægte Adventure camping på egen hånd.

A Adventure camping kalder vi camping uden for campingpladser og stellpladser for autocampere. Det skal helst være midt i naturen, hvor man kan tanke op, dyrke sport og nyde friheden og freden. Hvert land har sine egene regler for Adventure camping, så kontroller reglerne inden afgang, så I er på den sikre side.

B Batterier skal der til, for Aventure Camping indebærer at komme ud i naturen og væk fra civilisationen så at sige. For alligevel at nyde komforten fra lys og et tændt køleskab i autocamperen, bør I vælge et kraftigt batteri, der kan lades hurtigt. Det er der selvfølgelig tænkt på i din Sunlight autocamper.

C Campingpladser hører i princippet ikke til i konceptet Adventure Camping. I princippet. For selv ægte eventyrerne hat brug for pit-stop for at få tømt spildevandstanken, ladet batterierne op og skiftet gasflasken på en campingplads i ny og næ.

D Den bedste grund til at stå op om morgenen kan for mange eventyrere være morgenbadet. Måske næst efter kaffe. Er havet koldt eller har du brug for et varmt brusebad efter sportsaktiviteter, så et der selvfølgelig mulighed for det i din Sunlight. Nogle af vore modeller giver sågar mulighed for at trække bruseren ud gennem vinduet, så du kan skylle sandet af kroppen uden at skulle forlade den smukke natur, du camperer i.

E Enhver dags højdepunkt må være maden. Og har man været aktiv i naturen, smager den bare dobbelt så godt. Jeres yndlingsretter kan nemt kokkereres i autocamperens køkken – og nydes ude eller inde. På ferien får I måske ny inspiration eller friske ingredienser fra de lokale på destinationen.

F Frihed er den ultimative følelse ved Adventure camping. Fri fra hverdagens stress, jag og skemalagte rutiner. Camping i naturen tanker krop og sjæl op på en helt særlig måde.

G Gasforsyningen skal selvfølgelig være på plads. Gasflaskerne sørger for, at der er varme i camperen, varmt vand i hanen og at der kan laves mad. Ingen eventyrer skal mangle et varmt måltid mad eller fryse i nuaturen.

H Hold styr på udstyret. Med en stor garage i bag er der masser af plads til opbevaring af cykler, våddragter og andet sportsudstyr. Med en Sunligt behøver sportsudøveren ikke at gå ned på udstyr. Garagen har plads til det hele.

I Internationalt er reglerne for Adventure camping – eller camping udenfor afmærkede pladser – selvfølgelig forskellige. I mange lande er det muligt at campere på privat grund – dog med ejerens tilladelse. På den måde kan en privat skovvej eller stor eng blive til en idyllisk lejrplads. 

J Ja, men hvor? I Danmark er det ikke tilladt at campere udenfor campingpladser eller stellpladser, men i Norge, Sverige, Skotland og Schweiz gælder allemandsretten, så her er Adventure camping lettere. Udenfor fredede områder er det selvfølgelig også muligt at samle svampe, nødder eller bær til at pifte retterne i autocamperen lidt op. Husk at parkere med en afstand på mindst 150 meter til nærmeste hus, hvis I er i nærheden af bebyggelse.

K Kassebiler kaldes hos Sunlight også for Camper Vans, og er på grund af den kompakte størrelse enormt fleksible. Det er ikke kun en fordel ved kørsel, men især også ved parkering.

L Lejrbål eller endda grill er ikke muligt på Adventure camping, da åben ild i naturen kan være forbudt på visse tider af året i nogle lande. Så planlæg jeres grillaften de gange, I vælger campingpladsen.

M Måske leje frem for at købe? Har du endnu ikke prøvet at campere? Eller være 100% naturmenneske og testet Adventure camping i længere tid? Så kan det være en ide at leje en autocamper første, mange af vore forhandlere tilbyder også udlejning.

N Nyttelast er den vægt, der kan være med i autocamperen udover dens egenvægt. Udover sportsudstyr, cykler og bagage tæller også de passagerer, der skal med på Adventure camping. Jo længere i planlægger at være afsted på Adventure Camping, jo vigtigere er det med vægt nok til fornødenheder. Vær derfor opmærksom på høj nyttelast og godt med opbevaringsplads, hvis I overvejer at købe en autocamper.

O Outdoor-tøj skal selvfølgelig på pakkelisten til Adventure campingturen. Med det rette outfit bremses eventyrlysten ikke af vejr og vind.

P Punktering – kan ske for selv den bedste på Adventure camping og offroad ture. Mobilitetsgarantien sørger for, at I nok skal komme videre på en eller anden måde. I får den hjælp, I har brug for. Med forhandlere i hele verden og med ditto værksteder, så kan det ikke gå helt galt.

R Rejseapoteket skal I selvfølgelig også huske. Sygdom er selvfølgelig altid ubelejligt, men insektbid, solskoldning, mindre sår eller symptomer som feber eller hovedpine kan med et lille rejseapotek klares undervejs.

S Stellplatz, det lyder tysk, men også danske autocampere kalder en holdeplads for autocampere for Stellplatz. Her har du alternativet til Adventure camping helt i det fri. Mange stellpladser ligger også smukt i naturen med udsigt til det grønne og afsondret fra de vanlige turisthøjborge. Mange lystbådehavne tilbyder også pladser til autocampere

T Tag hunden med på ferie. På autopcamperferier er hunden mere end velkommen. I modsætning til andre ferieformer er det nemt at have hunden med på ferie. Husk pauser for at strække ben for både de to- og de firbenede turister.

U Undgå indvirkning på miljøet. Miljøhensyn er en æressag for en rigtig Adventure campist. Alle naturelskere sørger naturligvis for, at hverken dyr eller planter påvirkes af vores ophold i naturen. Selvfølgelig skal enhver lejrplads efterlades som man fandt den, så både børn og børnebørn kan have glæde af naturen.

V Vand skal der til. Forsyningsstationer med mulighed for at fylde friskvandstanken og tømme spildevandstanken findes på mange rastepladser samt stell- og campingpladser. Så er I klar til at forlade civilisationen og tage ud i naturen.

Hvis du nu har lyst til at prøve Adventure camping eller gerne vil kigge på en af ​​vores autocampere:

Find din lokale Sunlight-forhandler her!

Tilbage til startsiden