REAL LIFE IN A VAN

22 ÅRIG BYTTER LEJLIGHED UD MED EN CLIFF !
Tilbage til startsiden
1  / 9

The world is changing!

Hvem siger, at du har brug for et fast hjem, en lejlighed, et hus? Hvorfor ikke flytte permanent ind i et hjem på fire hjul?

22-årige Jannis Hübner fører an. Han har byttet sin dyre lejlighed ud med en cool CLIFF.

Jannis, fortæl os lidt omkring dig selv:

JANNIS Jeg er 22 år og kommer fra det sydlige Bayern i Tyskland. Jeg arbejder på fuld tid som høreapparatakustiker og træner i at blive mester. Jeg er også en friheds-elsker, og siden december 2019 har jeg boet fast i en Sunlight Cliff.

 

Forhåbentlig, var det ikke fordi du blev smidt på gaden af dine forældre?

JANNIS (Griner) Nej! Jeg boede i en lejlighed, og det var ret dejligt. Alligevel følte jeg mig ikke rigtig hjemme. Så jeg gjorde, hvad man normalt ville gøre: Jeg ledte efter et større sted. Men huslejen er forfærdelig. Jeg spurgte mig selv, hvorfor bruge alle mine penge på det, når jeg stort set er på arbejde eller hænger ud sammen med mine venner når jeg har fri alligevel. Jeg begyndte at undersøge alternativer. Jeg kunne godt lide konceptet med små huse, men det er stadig ret kompliceret, plus jeg blev ked af tanken om at bo permanent et sted.

 

Så, uundgåeligt stødte du på friheden med et liv i en camper van?

JANNIS Præcis. Jeg kiggede på et par Camper Vans og var tæt på at købe en anden model, da jeg så hørte om den sorte XV-jubilæumsudgave af Cliff – den ligner den nuværende Adventure Edition. Jeg bad forhandleren om at ringe til mig, så snart han havde den første, der rullede ind i butikken. Og den 20. december 2019 hentede jeg så min helt egen julegave.

 

Havde du nogen form for erfaring eller oplevelser med at leve livet “vanlife”?

JANNIS Nej. Min bror og hans kone har rejst i deres bus det seneste år. De kom med nogle gode tips til mig og fik også fra min brors gode veninde, der er bosat i hendes Van i Grækenland, nogle fantastiske input. Også kiggede jeg en del videoer på YouTube & Co. #generationinternet…

 

Har du nogen specielle funktioner med på tur?

JANNIS Ikke mange. 220W solpaneler på taget og et ekstra batteri, så jeg er stort set selvforsynende. For ekstra køre- og sovekomfort fik jeg luftaffjedring bagpå, så jeg altid kan udjævne sengen.

 

Du er stadig meget ung – hvordan finansierer  du din Cliff?

JANNIS Jeg har ikke bygget et komplekst excel-ark, men finansieringen af min ​​Cliff svarer til det samme som min tidligere husleje. Jeg bruger også færre penge nu, fordi jeg handler mere bevidst. Da jeg sorterede alle mine ting, indså jeg, hvor meget der var overflødigt og unødvendigt. Tøj, møbler, gadgets. Jeg har ikke brug for 50 lys; Jeg har bare brug for et. I supermarkedet går jeg efter, at tingene ikke er pakket ind i tonsvis af plastik. Men én ting, fulgte med mig i min Cliff: Jeg elsker sneakers.

Er der noget du savner?

JANNIS Intet! Og alligevel en ting måske: en playstation. Den bruger bare for meget strøm og ville være en simpel luksusvare. Jeg har heller ikke et tv, jeg har det fint med min bærbare computer og iPad. Og med min ubegrænsede mobil abonnement er jeg lykkelig, hvorend jeg har en anstændig forbindelse.

 

Hvordan reagerede din familie på, at du flyttede ind i en Camper Van?

JANNIS Meget forskelligt. Min far og min bror var super begejstret. Min mor og min bedstemor var mere sådan: “Åh nej, hvad laver han?” Min bedstemor nægter faktisk stadig at træde ind i min Cliff, men min mor kommer ofte til en kop kaffe. Men nogle af mine ældre klienter på arbejdet, de reagerede meget positivt. Og Bedstemødre, der stadig spørger til, hvordan det går.

 

Hvor parkerer du din Cliff?

JANNIS I Kempten, hvor jeg før arbejdede, havde jeg fundet et dejligt sted på Park4Night og hjemme i Wangen står jeg nu normalt på en naturskøn parkeringsplads i skoven ved siden af ​​en flod.

 

Hvis nogen spørger dig nu, som også overvejer at opgive lejligheden og flytte ind i en Camper Van – hvad ville du sige?

JANNIS Bare gør det! Lyt til dine følelser og bare spring ud i det. Det føles måske lidt underligt i starten, men efter to, tre uger er det simpelthen befriende. Du vil sove bedre, fordi du altid er ude i frisk luft. Og du har din fred og ro. Jeg har aldrig haft problemer med at campere, hverken med tilfældige mennesker der kommer forbi, landmænd eller politiet. Med hensyn til valget af Camper Van skal du først beslutte, hvilken længde og vægt du vil have. Har du brug for en 4×4, hvilken slags seng vil du have osv. Jeg vil ikke anbefale en Coachbuilt eller A-klasse, da de er større og mere slående end en varevogn. Sunlight er fyldt med gode ekstraudstyr. Jeg tilføjede dog en ekstra ovn, som er fantastisk til bagning.

 

Hvor længe planlægger du at blive boende i dit mobile hjem?

JANNIS Hmm, i øjeblikket vil jeg ikke ændre noget. Jeg elsker min livsstil, og der er ikke noget negativt, jeg kommer til at tænke på. Jeg har et smukt hjem, og jeg kan tage hvorhen jeg vil. Jeg mener, jeg kan flytte til en sø i Italien i weekenden osv. Mine venner hænger mere ud hjemme hos mig nu, og jeg har en fornemmelse af, at nogle af dem også tænker på at få en Camper Van. Min bror og hans kone har faktisk allerede byttet deres bus ud med en Sunlight…

Tilbage til startsiden