Vintercamping

8 tips til din vintercampingtur
Tilbage til startsiden
1  / 2
Vores SUNLIGHT Adventure Crew medlem og pro freerider Lena Stoffel har delt sine tips med os for at holde sig sikker og varm, når du er ude med din camper van eller autocamper i koldt vejr.

Vil du ud på eventyr i sneen i din autocamper eller camper van? Fantastisk idé – vi har 8 tips til din vellykkede vintertur!

Selv om moderne køretøjer er godt udstyret til alle årstider, skal du stadig følge nogle få retningslinjer, når du rejser i kolde temperaturer.

 

“For folk som mig, der jagter sne om vinteren, er camper van’en bare perfekt. Jeg er fleksibel, jeg har alt om bord, og jeg kan parkere på de bedste steder som den første om morgenen uden stress. De fleste mennesker ved ikke, hvor “cool” vintercamping kan være. Det er en drøm – men selvfølgelig skal man forberede sig for at nyde sine vintereventyr!”

Lena Stoffel, Freerider

 

1. At holde varmen

Nøglen til en god vintertur er selvfølgelig gassen. Sørg for, at gasflaskerne er fyldt nok – i sidste ende er det dem, der leverer brændstoffet til opvarmning, varmt vand og madlavningsapparater. Udover at holde dig varm, beskytter varmen også ferskvandstanken mod at fryse til. I SUNLIGHT-køretøjerne kører opvarmningen med 2×11 liters propangasflasker (undtagen CLIFF 601, som leveres med 2×5 liter). Afhængigt af temperaturen udenfor og køretøjernes størrelse rækker en flaske til mellem 2 og 5 dage om vinteren.

Mit tip: Kontroller regelmæssigt din gas!

2. Vinterklart køretøj

Alle SUNLIGHT-modeller er klar til vintercamping: De er udstyret med varme og isoleret mod kulde. Camper van-serien fås endda med isoleret og opvarmet spildevandstank. Vinterdæk er naturligvis obligatoriske.

OBS: Hav dækkæder klar, hvis du rejser over pas eller er usikker på, om vejene til din parkeringsplads er ryddet for sne.

3. Vandkontrol

Vand er et vigtigt punkt at holde øje med om vinteren. Ved temperaturer omkring eller under nul skal du sikre dig, at vandslangen ikke fryser til. I vintersikrede køretøjer er ferskvandstanken beskyttet af det indbyggede varmeapparat mod frysning. Men du skal kontrollere, om vandslangen kan fryse afhængigt af modellen.

Mit tip: Prøv altid at holde tanken ca. 2/3 fuld, da vandet således er længere tid om at fryse, og bevægelsen inde i køretøjet er med til, at det har sværere ved at fryse til.

4. Frostkontrol

Kedlerne i en vintersikret autocamper eller camper van er udstyret med såkaldt frostsikring: Varmen har en frostsikringsventil, som automatisk åbner og dræner vandet, inden det fryser til.Mit tip til kolde temperaturer: Tænd for varmen en time før påfyldning af tanken, så frostbeskyttelsen ikke aktiveres.

5. Spar på energien

Om vinteren har du brug for mere elektricitet end om sommeren. Det bliver tidligere mørkt, og du bruger mere tid inde i bilen. Derfor anbefaler jeg, at du tilslutter dig landstrøm, når det er muligt, da batteriets strømforsyning ombord reduceres ved minusgrader.

Når jeg ikke rejser med en camper van, men med en autocamper, kører jeg køleskabet med landstrøm, så snart jeg har adgang. På den måde sparer jeg gas til opvarmning. I min autocamper kører køleskabet alligevel udelukkende på el.

6. Hold dig tør

Afhængigt af køretøjets størrelse har autocampere og camper vans forskellig størrelse på garagen. De giver ikke kun generøs plads til dit udstyr, men er også perfekte til at tørre dit snesportsudstyr. Med dine våde ting i garagen forhindrer du, at dit interiør bliver fugtigt. Du bør også regelmæssigt lufte ud for at beskytte mod fugt.

Mit tip: I nogle modeller finder du endda en stikkontakt i garagen. Jeg tilslutter min skistøvletørrer, og næste morgen har jeg tørre og varme skistøvler.

7. Termisk isolering

For at forhindre varmetab kan du isolere kuldebroer med særlig isolering og dæksler. Til de fleste modeller tilbyder SUNLIGHT skræddersyede termo-løsninger og smart tilbehør som f.eks. termiske vinduesmåtter eller montering af isolering til bagdørene.

Mit tip: Jeg isolerer bagsiden af min CLIFF, når det bliver rigtig koldt udenfor. På den måde forbliver min soveplads bagi behagelig og varm.

8. Det rigtige sted

Campingpladser, der er åbne hele året, er normalt perfekt forberedt og tilbyder hyggelige faciliteter som opvarmede sanitære faciliteter eller endda saunaer. Hvis det er første gang, du camperer om vinteren, vil du hurtigt sætte pris på, hvor roligt og afslappet det er med færre gæster og campisterne, der tilbringer mere tid indenfor.

Jeg holder altid øje med vejrudsigten om vinteren og holder øje med ekstreme temperaturer eller kraftigt snefald. Der er altid en chance for at blive sneet inde, så sørg for at medbringe en sneskovl.

 

Vi ønsker dig en masse sjov på din næste vintertur!

Tilbage til startsiden