Å BO I BOBIL

22 år gammel mann bytter leilighet mot CLIFF!
Tilbake til startsiden
1  / 9

Verden endrer seg!

Hvem sier at du trenger et fast hjem, en leilighet, et hus?

Hvorfor ikke flytte permanent inn i en bobil?

22 år gamle Jannis Hübner har funnet løsningen.

Han har byttet en dyre leilighet mot en kul CLIFF.

Jannis, fortell oss litt om deg selv:

JANNIS Jeg er 22 og kommer fra et sted sør i Bayern i Tyskland. Jeg jobber fulltid som audiograf og har som mål å bli autorisert. Men jeg elsker også friheten, og siden desember 2019 har jeg bodd i en Sunlight Cliff.

 

Forhåpentligvis kastet ikke foreldrene dine deg ut?

JANNIS (Ler) Nei! Jeg bodde i en leilighet, og den var ganske fin. Likevel følge jeg aldri helt hjemme. Så jeg gjorde som man vanligvis gjør: Jeg så etter et større sted. Men husleiene er forferdelig høye. Jeg spurte meg selv hvorfor jeg skulle bruke alle pengene mine på det når jeg tilbringer det meste av dagen på jobb eller henger med venner uansett. Så jeg begynte å se etter alternativer. Jeg likte konseptet med små hus, men det er fortsatt ganske komplisert. I tillegg likte jeg ikke tanken på å bo permanent på ett sted.

 

Så oppdaget du livet i bobil?

JANNIS Ja, sånn var det. Jeg så på litt ulike biler og holdt på å kjøpe en, da jeg hørte om den svarte XV-jubileumsutgaven av Cliff – den ligner på den nåværende Adventure Edition. Jeg ba forhandleren ringe meg så snart han fikk inn en. Og 20. desember 2019 hentet jeg min egen julegave.

 

Hadde du erfaring fra bobil eller campingbil fra før?

JANNIS Nei. Broren min og kona hans har reist rundt med bussen sin i et år. De ga meg noen tips, og en venn av broren min bor i en campingbil i Hellas, og hun kom også med noen gode innspill. Og så jeg mange videoer på YouTube &co. #generasjoninternett …

 

Har du noen spesielle løsninger i bilen?

JANNIS Ikke mange. Solcellepaneler på taket på 220 W og et ekstra batteri, så jeg er ganske selvforsynt. For ekstra kjøre- og liggekomfort valgte jeg luftfjæring bak, slik at jeg alltid kan ligge i vater.

 

Du er fortsatt veldig ung – hvordan finansierer du Cliff?

JANNIS Jeg har ikke satt opp noe eksakt excel-regnskap, men finansieringen av Cliff koster det samme som det jeg betalte i leie tidligere. Og til slutt blir den min. I tillegg bruker jeg mindre penger nå, fordi jeg handler mer bevisst. Da jeg gikk gjennom alle tingene mine, innså jeg hvor mye som var overflødig og unødvendig. Klær, møbler, ting og tang. Jeg trenger ikke 50 stearinlys, jeg trenger bare ett. Og på supermarkedet passer jeg på at ting ikke er pakket inn i tonnevis av plast. Men det er en ting som ble med meg inn i bilen: Jeg elsker joggesko.

Er det ingenting du savner?

JANNIS Ingenting! Kanskje en ting: en playstation. Den tar for mye strøm og ville bare vært en luksusting. Jeg har heller ikke TV og klarer meg fint med en bærbar datamaskin og iPad. Med min ubegrensede mobilabonnement er jeg fornøyd så lenge forbindelsen er god.

 

Hvordan reagerte folk rundt deg på at du flyttet inn i en bobil?

JANNIS Veldig ulikt. Faren og broren min tok deg veldig avslappet. Moren og bestemoren min tenkte nok mer: «Oi, hva er det han driver med?» Bestemoren min nekter fortsatt å gå inn i Cliff, men moren min kommer ofte innom på en kaffe. Og jeg har også eldre kunder på jobb som har reagert veldig positivt. Eldre som fortsatt spør hvordan det går.

 

Hvor parkerer du?

JANNIS I Kempten, der jeg jobbet tidligere, fant jeg et fint sted på Park4Night, og hjemme i Wangen står jeg nå vanligvis på en naturskjønn parkeringsplass i skogen ved siden av en elv.

 

Hvis noen som vurderer å droppe leilighet og satse på et liv i bobil spør deg, hva sier du da?

JANNIS Bare gjør det! Lytt til følelsene dine, og bare kjør på. Det kan føles litt merkelig i begynnelsen, men etter to, tre uker føles det bare befriende. Du sover bedre, fordi du alltid er ute i frisk luft. Og det er fredelig og rolig. Jeg har aldri hatt problemer med camping, ikke med hverken tilfeldige mennesker, vakter eller politiet.

Når det gjelder valg av bil, må du først bestemme hvilken lengde og vekt du vil ha. Trenger du en firehjulsdrift, hva slags seng vil du ha osv. Jeg vil ikke anbefale en spesialbygget bil eller A-klasse, fordi de ofte er større og mer iøynefallende enn en bobil. Sunlight har mange flotte ekstra funksjoner. Jeg vil valg å legge til ovnen, fordi den er perfekt til baking.

 

Hvor lenge planlegger du å bo i bobilen?

JANNIS For øyeblikket kommer jeg ikke til å endre på noe. Jeg elsker livsstilen min, og jeg kommer ikke på noe negativt. Jeg har et fint hjem og jeg kan dra hvor som helst. Hvis jeg vil, kan jeg flytte bilen til en innsjø i Italia i helgen. Vennene mine er mye hos meg, og jeg har på følelsen at noen av dem også vurderer å skaffe seg en lignende bil. Broren min og kona hans har allerede byttet ut bussen sin mot en Sunlight …

Tilbake til startsiden