Hjemmekontor på hjul

Hjemmekontor i bobil
Tilbake til startsiden
1  / 4

Hva skjer når NYE ARBEIDSFORMER blir den NYE NORMALEN?

Mobilitetstransformasjon og nye arbeidsformer
Vårt nye prosjekt hjemmekontor på hjul

Vi har stor tro på at digitalisering og nye mobilitetskonsepter er pådrivere for samfunnsutviklingen – og at dette kommer til å revolusjonere hverdagen vår på alle nivåer. Vi er kjent for å være et av de mest progressive merkene på markedet for fritidskjøretøy, og vi har alltid hatt et sterkt digitalt fokus. Derfor var det var et logisk skritt for oss å omfavne nye arbeidsformer. Det var Fabian Schweikert, som arbeider i markedsføringsteamet vårt, som introduserte ideen om et hjemmekontor på hjul – og utviklet konseptet for en mobil arbeidsplassløsning i bobiler.

En av de viktigste samfunnsendringene – som fikk en kickstart under pandemien – er nye arbeidsmodeller. Digitalisering, det å utfordre etablerte mønstre og en ny forståelse av mobilitet fører til en økende interesse for at man ønsker å være mindre stedsavhengig – og derfor vil etterspørselen etter fleksible arbeidsmiljøer vokse raskt.

Mediedesigneren Fabian Schweikert arbeider digitalt og henvendte seg til SUNLIGHT med ideen om å gjøre om bobilen til et mobilt hjemmekontor. Til sin bachelorgrad i internasjonal markedsføring ved nederlandske Fontys Venlo University of Applied Sciences utviklet og implementerte 29-åringen et New Word-prosjekt: Fabian undersøkte potensialet for avhengige arbeidsplasser – spesielt med tanke på bobiler.

Trenden mot mobile arbeidsløsninger underbygges av hans undersøkelse om mobile kontorer: 76 % av de 430 spurte uttalte at de – på grunn av pandemien – jobbet hjemme, delvis hjemme og eksternt – sammenlignet med 45 % før pandemien. Videre viser resultatene fra Future of Work Reports 2021 at 2/3 av dem som kan jobbe hjemme ønsker en hybridløsning velkommen i fremtiden. Forskning i regi av det tyske helseforsikringsselskapet DAK i 2020 viste at 56 % av mener man jobber mer effektivt hjemme enn på kontoret.

Løsningen: Hjemmekontor på hjul som modulær pakke for bobiler

Hva skjer når nye arbeidsformer blir den nye normalen? Vi ser en flott mulighet til at SUNLIGHT kan bidra til å forme fremtiden. Vi er ikke lenger bare et bobilmerke – vi er et merke som tilbyr progressive mobilitetsløsninger.

Fabian samarbeidet med ingeniørene våre på en prototype som har et multifunksjonelt, sammenleggbart bord/skrivebord – utstyrt med en ekstra skjerm, ladealternativer (til smarttelefon og andre enheter) samt ekstra lagringsplass. Vi gjennomgår nå implementeringen av en løsning for hjemmekontor på hjul, som kan bli tilgjengelig som et modulært system til våre bobiler, varebiler og campingbiler.

 

Fabian forklarer: «Vi vil se en ytterligere økning av såkalte digitale nomader, og SUNLIGHT-konseptet retter seg mot alle slags yrker: de som kan jobbe hvor som helst og ønsker å omdefinere arbeidsplassen sin. Men også selgere, forskere på feltarbeidere – for eksempel geologer eller biologer – arkitekter og andre som arbeider mye i jobben. I stedet for å bo på et sterilt hotell, gir hjemmekontor på hjul en fleksibel, profesjonell og komfortabel løsning.”

 

Tilbake til startsiden