Camping på høsten

Våre tips til campingturen på fargerike høsten
Tilbake til startsiden

Nå er tiden her. Sommeren nærmer seg slutten og det samme er årets campingsesong, ikke sant?

Nei, ikke helt…

Hvis du er den typen som liker å krype sammen i nærheten av nærmeste radiator fra september og utover, og som føler at våren ikke kan komme fort no, så er kanskje ikke dette innlegget noe for deg. Men hvis du fortsatt er sulten på eventyr og action også nå på høsten, bør du oppleve naturen i sine vakreste farger på egen hånd, på en campingtur.

 

Men hva er fordelene med en campingtur på høsten?

En campingtur om høsten har mange fordeler, mens de fleste allerede er tilbake på kontoret og sørger over at sommeren er over, kan du nyte ferien langt borte fra masseturismen. I tillegg drar du også nytte av at det er lavsesongen, og et er mange billige campingtilbud. En annen fordel er det brede spekteret av destinasjoner. Mens det fortsatt er behagelig varmt i noen land, for eksempel Spania, kan du allerede starte ski- og snowboardsesongen i andre land.

 

I tillegg er utfordrende fotturer gjennom fjellet eller terrengsykling mye mer behagelig om høsten, fordi det på den ene siden ikke er så varmt, og på den annen side er turene dine fortsatt veldig imponerende på grunn av den fargerike variasjonen som høsten bringer med seg.

Som du kan se, er høsten perfekt for en eventyrferie.

 

Har du med deg riktig utstyr?

Det er ingen hemmelighet at det er kaldere om høsten enn om sommeren, men med litt forberedelse spiller det ingen rolle. Hvis du har med deg følgende utstyr, vil ingenting komme i veien for høstferien din.

 

De rette klærne

Nøkkelen er å ha lue, hansker og selvfølgelig en vanntett jakke. Siden det ofte er varme dager om høsten, anbefaler vi at du kler deg med flere lag. Det såkalte flerlagsprinsippet. På denne måten er du alltid kledd for all slags vær og klar for eventyrene dine.

Tid for te

En termos er den perfekte måten å sikre at du har en varmende kopp med te tilgjengelig, uten at du må slå på gasskomfyren hele tiden. Du kan også varme deg opp fra innsiden og ut på fotturene dine.

Komfortable puter og tepper

Hva kan være bedre enn å krølle seg sammen med en god bok etter en sykkeltur, når du har vært ute på snowboard eller hatt en fottur? Enda bedre er det hvis du har nok myke puter og tepper til din disposisjon.

Lommelykt eller hodelykt

Dagene blir kortere, så du bør ikke glemme å ta med en mobil lyskilde. Spesielt hvis kveldsturen varer litt lenger enn forventet.

Leirbål

Hva med et kveldsbål etter turen, som kan varme deg mens du koser deg med en øl eller litt vin? Det er definitivt verre ting i livet, så sørg for at du har det du trenger for å kunne tenne bålet på kvelden. Vær oppmerksom på gjeldende forskrifter og sikkerhetstiltak når du gjør det.

Stemningslys

En rekke med varme lys vil ikke bare gjøre bobilen din koseligere, men den illusjonen av varme som den skaper bør ikke undervurderes.

Regnfulle dager

Du trenger ikke å kjede deg, selv på dager du føler at været er for ille til å tilbringe tid ute. Noen spill og litt snacks vil fikse det. I tillegg til dette er innendørs alternativer som et klatresentre eller lignende også gode når du skal skape aktivitet på regnfulle dager. Selvfølgelig kan du også gjøre favorittaktivitetene dine til tross for at det regner. Spesielt er «Dirt biking» spennende

 

Så uansett hvilken høstferie du bestemmer deg for, enten det er en surfeferie i Spania eller Portugal, en skiferie i Alpene eller en fottur eller terrengsykkeltur i lokalområdet. Pakk bobilen, start turen og nyt høsten med alle dens fordeler.

Tilbake til startsiden