Home Office On Wheels

Arbeta var du vill i husbilen
Tillbaka till startsidan
1  / 4

Vad händer när NEW WORK blir det NYA NORMALA?

Mobilitetstransformation och New Work
Vårt nya projekt Home Office on Wheels

Vi är övertygade om att digitalisering och nya mobilitetskoncept är drivkrafterna i samhällsomvandlingen – och att dessa krafter måste omprövas och omdefinieras på alla nivåer. Vi är kända för att vara ett av de mest progressiva varumärkena på husbilsmarknaden och vi har alltid haft ett starkt digitalt fokus. Därför var det helt logiskt för oss att ta till oss frågorna om New Work. Vår marknadsmedarbetare Fabian Schweikert presenterade idén om ett Home Office on Wheels – och utvecklade konceptet för en mobil arbetsplatslösning i husbilar.

En av de grundläggande processerna för  samhällsomvandlingen – radikalt påskyndad av pandemin – är att traditionella arbetsmodeller ifrågasätts. Digitaliseringen, utmaningen med fasta mönster och en ny tolkning av rörlighet leder till ett växande intresse för platsoberoende – och därmed kommer efterfrågan på flexibla arbetsmiljöer att växa snabbt.

Digitala mediedesignern Fabian Schweikert framförde idén till SUNLIGHT om att förvandla det mobila fritidshuset till ett mobilt hemmakontor. För sin kandidatexamen i internationell marknadsföring vid holländska Fontys Venlo University of Applied Sciences utvecklade och genomförde 29-åringen ett New Work-projekt: Fabian undersökte potentialen hos platsoberoende arbetsplatser – framför allt husbilar.

Trenden mot mobila arbetslösningar betonas i hans studie om mobila kontor: 76 procent av de 430 tillfrågade uppgav att de – på grund av pandemin – arbetade hemma, delvis hemma och på distans – jämfört med 45 procent före pandemin. Vidare visade resultaten av Future of Work Reports 2021 att 2/3 av de deltagare som kan arbeta hemma skulle välkomna en hybridlösning i framtiden. En studie av den tyska sjukförsäkringen DAK 2020 visade att 56 procent av de tillfrågade tror att de arbetar mer effektivt hemma än på kontoret.

Lösningen: Home Office on Wheels som ett modulärt paket för husbilar

Så vad händer när New Work blir det Nya Normala? Vi ser stora möjligheter för SUNLIGHT att bidra till att forma framtiden. Vi är inte längre bara ett varumärke för husbilar – vi är ett varumärke som tillhandahåller progressiva mobilitetslösningar.

Fabian arbetade med våra ingenjörer på en prototyp som har ett multifunktionellt, vikbart bord/skrivbord – utrustat med en extra bildskärm, laddningsalternativ (för smarttelefonen och andra enheter) och extra förvaring. Vi granskar nu införandet av en Home Office on Wheels-lösning som skulle kunna finnas som ett modulärt system för våra husbilar och vanar.

 

Fabian berättar: – Vi kommer att se att de så kallade digitala nomaderna blir ännu fler och SUNLIGHT-konceptet vänder sig till alla sorters yrken: självklart till dem som kan arbeta på distans och omdefiniera sin arbetsplats. Men även säljare, forskare inom fältarbete – t.ex. geologer eller biologer – samt platschefer, arkitekter osv. Istället för att bo på ett sterilt hotell erbjuder Home Office on Wheels en flexibel, professionell och bekväm lösning.

 

Tillbaka till startsidan