Kom i nær på naturen med camping.

En camping-ABC for eventyrere fra Sunlight
Tilbake til startsiden
1  / 3
Våkn opp med utsikt over vakker natur, mens duften av den første koppen kaffe sprer seg i bobilen.

«Det er frihet.»

Bort fra campingplasser, bygninger og mennesker og ut i naturen er dette et sant eventyr. For at Adventure camping helt borte fra sivilisasjonen skal bli en suksess, har Sunlight samlet en ABC med nyttige tips, ideer og informasjon.

I Norge er mulighetene for friluftsliv langs kysten, i skog, mark og fjell enestående og mulighetene for en opplevelsesrik tur er mange. Med allemannsretten kan du ferdes fritt i naturen i Norge – først og fremmest i utmark og om du viser hensyn. All ferdsel må imidlertid skje skånsomt, så det ikke oppstår skade på natur og eiendom. Det er også viktig at man unngår å være til ulempe for andre. Innen du drar på Adventure camping bør du undersøke reglerne i det område, du besøker.

A Adventure camping kaller vi camping utenfor campingplasser og stellplasser for bobiler. Det skal helst være midt i naturen, hvor du kan lade opp, lage sport og nyte friheten og freden. Hvert land har sine egne regler for Adventure camping, så sjekk reglene før avreise, så du er på den sikre siden.

B Batterier er nødvendige, fordi Aventure camping innebærer å komme ut i naturen og vekk fra sivilisasjonen så å si. For å glede deg over komforten med lyset og et brukbart kjøleskap i bobilen, bør du velge et kraftig, oppladbart batteri. Det er der selvfølgelig tenkt på i Sunlight-bobilen din.

C Campingplasser hører i prinsippet ikke til konseptet Adventure camping. I prinsippet. For selv ekte eventyrere trenger et pitstop for å tømme spillvannstanken, lade batteriene og skifte gasflaske på en campingplass nå og da.

D Dusjen kan for mange eventyrere være den beste grunnen til å stå opp om morgenen. Kanskje også kaffe. Hvis sjøen er kald eller trenger du en varm dusj etter sportsaktiviteter, er det selvfølgelig muligheten i din Sunlight bobil. Noen av modellene våre lar deg til og med trekke dusjen ut av vinduet, slik at du kan skylle sanden av kroppen uten å forlate den vakre naturen, du leir.

E Enver dags høydepunkt må være maten. Og har du vært aktiv i naturen, smaker den bare dobbelt så bra. Favorittrettene dine kan enkelt tilberedes i bobilens kjøkken – og nytes ute eller inne. I løpet av ferien kan du hente ny inspirasjon eller ferske, lokale ingredienser på destinasjonen.

F Frihet er den ultimate følelsen av Adventure camping. Fri fra hverdagens stress, hastverk og planlagte rutiner. Å campe i naturen lader opp kropp og sjel på en veldig spesiell måte.

G Gassforsyningen må selvfølgelig være på plass. Gassflaskene sørger for, at det er varme i bobilen, varmt vann i kranen og at maten kan tilberedes. Ingen eventyrer bør fryse i naturen eller gå glipp av et varmt måltid mat.

H Hold styr på utstyret. Med en stor garasje bak er det god plass til lagring av sykler, våtdrakter og annet sportsutstyr. Med en Sunlight bobil trenger ikke atleten gå ned på utstyret. Garasjen har plass til alt.

I Internasjonalt er selvfølgelig reglene forskjellige for Adventure camping – eller camping utenfor bestemte steder. I mange lande er det mulig å slå leir på privat land – dog med eierens tillatelse. På denne måten kan en privat skogsvei eller en stor eng bli til en idyllisk leirplass.

J Ja, men hvor? I Danmark har ikke lov til å campe utenfor campingplasser eller stellplasser, men i Norge, Sverige, Skottland og Sveits brukes allemannsretten, så her er det enklere med Adventure camping. Utenfor verneområder er det selvfølgelig også mulig å samle svamper, nøtter eller bær for å krydre maten, du lager i bobilen. Husk å parkere i en avstand på minst 150 meter til nærmeste hus, hvis du er i nærheten av bygninger.

K Kassebiler og bybobiler kalles også Camper Vans ved Sunlight, og på grunn av den kompakte størrelsen er de ekstremt fleksible. Ikke bare er det en fordel i kjøring, men spesielt i parkering.

L Leirbål eller grilling er ikke mulig på Adventure camping, da det kan forbys åpen ild i naturen på bestemte tider av året i noen land. Så planlegg grillkvelden de gangene, du velger campingplassen.

M Mange av våre forhandlere tilbyr også utleie.Så har du ikke prøvd camping enda? Eller været 100% naturmenneske og testet Adventure camping i en lengre periode? Da kan det være en ide å leie en bobil først, innen du kjøper.

N Nyttelast er den vekten, som du kan medbringe passasjerer, bagage etc. i bobilen i tillegg til bobilens egen vekt. I tillegg til sportsutstyr, sykler og bagasje, teller også passasjerene som drar på Adventure camping. Jo lenger jeg planlegger å være borte på Adventure camping, desto viktigere er det med nok vekt til nødvendigheter. Vær derfor oppmerksom på høye nyttelaster og god lagringsplass, hvis du tenker på å kjøpe bobil.

O Outdoor-klær må naturligvis være på pakkelisten for Adventure-turen. Med riktig antrekk blir den eventyrlystne ikke bremset av været.

P Punktering – kan skje til og med for deg på Adventure camping og terrengturer. Mobilitetsgarantien sørger for, at du kommer foran deg på en eller annen måte. Du får den hjelpen du trenger. Med forhandlere og verksteder over hele verden, kan ikke ting gå galt.

R Reiseapoteket må du må selvfølgelig også huske. Sykdom er selvfølgelig alltid upraktisk, men insektbitt, solbrenthet, mindre sår eller symptomer som feber eller hodepine kan håndteres med et lite reisepotek underveis. Eventyr, ja takk – sykdom, nej takk.

S Stellplatz, det høres tysk ut, men også norske bobilentusiaster kaller en bobilstopp for stellplass. Her har du alternativet til Adventure camping i friluft. Mange plasser er også vakre plassert i naturen med utsikt til det grønne og tilbaketrukket fra de vanlige turisthøysene. Mange båthavner tilbyr også disse bobilplasser.

T Ta hunden din med på ferie. På bobilferier er hunden mer enn velkommen. I motsetning til andre feriemåter, er det enkelt å ta med hunden din på campingferie. Husk pauser for å strekke ben for både to- og firbeinte turister.

U Unngå miljøpåvirkning. Miljøhensyn er et æresspørsmål for en ekte Adventure camper. Alle som elsker naturen, sikrer at verken dyr eller planter blir påvirket av oppholdet i naturen. Selvfølgelig skal enhver campingplass være igjen, slik den ble funnet, slik at både barn og barnebarn kan glede seg over naturen.

V Vann er nødvendig. Forsyningsstasjoner med mulighet for å fylle vannstanken og tømme spillvannstanken finnes på mange rasteplasser samt stell- og campingplasser. Da er du klar til å forlate sivilisasjonen og gå ut i naturen.

W Winter wonderland… Hvorfor ikke dra på Adventure camping om vinteren? Du kan få elektrisk gulvoppvarmning og combi 6E varme som ekstrautstyr til alle Sunlight bobiler, så litt kulde er ingen hindring for å dra på eventyr.

Z Zoom inn på de viktige tingene i livet! Når du drar til Adventure camping i Sunlight-bobilen din, kan du glede deg over å være sammen med dine kjære borte fra hverdagens mas. Så pakk bobilen din og ta på ditt livs eventyr!

Hvis du nå har lyst på adventure camping eller vil se på en av bobilene våre:

Du finner din lokale forhandler her!

Tilbake til startsiden