Vintercamping

Vintercamping: De 5 Top Spots
Tilbake til startsiden
1  / 2

Pister og Løyper, Powder og Nordlys – her er 5 ideer til vinterturen din.

Tirol: Sölden i Ötztal

Nesten vår SUNLIGHT-hjemmebase… Vi har lenge samarbeidet med Sölden. Siden 2015 har et av de årlige høydepunktene våre funnet sted her på baksiden av Ötztal: På Camp & Ride beleirer vi sammen med eventyrgjengen vår og et fargerikt fellesskap «Camping Sölden», det perfekte stedet rett ved foten av sykkelrepublikken Sölden. Vi sykler sammen og får tips fra sykkelproffene våre. Vi lager mat, prater og feirer.

OG: Den første Winter Camp & Ride finner sted i 2024. 26. til 28. januar skal vi sykle, stå på ski, kjøre frikjøring, skåle og spise deilig mat i Sölden. Er blant annet Eero Ettala.

Et tips til alle som foretrekker langrenn og liker det litt roligere: Lenger oppe i dalen ligger campingplassen Längenfeld idyllisk til like ved langrennssporet – og like ved velværesenteret, den legendariske AquaDome.

 

Sveits: Pontresina i Graubünden

Høyere enn dette blir det ikke! Europas høyest beliggende helårscampingplass, Camping Morteratsch, ligger i Pontresina på 1860 meters høyde. Øvre Engadin med sitt innsjølandskap er et sensasjonelt vakkert høyplatå omgitt av mektige tretusenmeterstopper. Moritz ligger bare 6 kilometer fra Pontresina, men ingen av den sofistikerte, pelskledde atmosfæren siver ut. Du kan stå på ski i fire forskjellige skiområder, og langrennsnettet med sine 220 kilometer langrennsløyper er også tilstrekkelig. Camping Morteratsch er yndlingsstedet til vårt adventure crew-medlem Oli Dorn og hans familie: utsikt over Bernina-massivet, innsjø og skog og langrennsløypenettet rett foran varebildøren (og skibussen), bærekraftig orientering og en koselig restaurant.

 

Sør-Tirol: Gadertal eller Sexten?

Langrennsparadis i Val Badia? Det er nok ikke noe de fleste vil tenke på. Men i tillegg til alle skiløypene og de legendariske skiturene finnes det fantastiske høyfjellsløyper mellom Wengen og Alta Badia, mellom Peitlerkofel og Sellastock. For eksempel den lille sløyfen ved foten av Heiligkreuzkofel på Armentara-engene nær Wengen eller den større sløyfen (20 km!) på toppen av Würzjoch-passet eller på det sensasjonelt vakre høyplatået ved Rodenecker-Lüsener Alm eller i Armentarola-dalen. Camping Sass Dlacia er også en ideell base camp her. Hvis du trekkes mot den andre siden, inn i en verden av topper og (tre) topper, finner du den 5-stjerners Caravan Park Sexten der.

Frankrike: Le Grand Bornand, Auvergne-Rhône-Alpes

Vær oppmerksom på det franske fyrverkeriet av superlativer: Les Trois Vallées er verdens største sammenhengende skiområde (156 heiser, 600 kilometer løyper), i Rhône-Alpes-regionen kan du stå på ski med utsikt til Europas høyeste fjell, Mont Blanc, den lengste svarte løypen (16 km!) går fra Pic Blanc til Alpe d’Huez, og La Grave byr på et av de mest ekstreme offpiste-alternativene. Men hva med Le Grand Bornand? «Le Grand Bo» som sted og skiområde er ikke så stort som navnet antyder – noe som absolutt kan være en fordel. Hvis du likevel vil ha mer: Le Grand Bornand er en del av Lake Annecy Ski Resorts-nettverket. Da må du imidlertid hoppe på skibussen. På denne måten kan du utforske forskjellige byer, for eksempel La Clusaz. I Le Grand Bo er Camping L’Escale åpen hele året, og i La Clusaz ligger blant annet Camping Clos du Pin.

 

Sverigetur: fra Åre til Riksgränsen

På vei nordover i den mørke årstiden? Absolutt! Alle som har opplevd vinterstemningen i Lappland vet nøyaktig hva vi mener. På veien opp ligger Åre, Sveriges største skiområde. Her finnes alt: skiturer, frikjøringsutstyr, verdenscupruter (verdenscupen ble arrangert her i 2019), snøparker, langrennsløyper, vinkjellere og over 50 restauranter. Beveger du deg lenger og lenger nordover langs den norske grensen, kommer du til det legendariske skistedet Tärnaby, hjemsted for Ingemar Stenmark, Anja Pärson og Jens Byggmark. Enda lenger mot polarsirkelen ligger Riksgränsen, Sveriges nordligste skiområde, et miniområde med gamle stolheiser og en slepebåt.

Tilbake til startsiden