Campingspots om våren

DE BESTE VÅRSTEDENE FOR BOBILER
Tilbake til startsiden
Hvert år er forventningene store, og hvert år er valget vanskelig: Hvor skal man dra om våren?

Vi har plukket ut 5 steder som garantert vil gi deg en god start på campingsesongen.

 

1. Freiburg im Breisgau

Hva kan vi si: Ingen steder i Tyskland skinner solen lenger og mer enn i Freiburg. I Breisgau er det alltid noen grader varmere – og folk er mye mer avslappet. Blomstene blomstrer, biene surrer og Schwarzwald venter. Turgåere kan nyte tretoppstien og mange andre ruter, og det samme gjelder grus- og landeveissyklister. Og for terrengsyklister er Freiburg uansett et must. Byens sykkelvennlighet er like legendarisk som rutenettet. Sesongen starter offisielt i midten av april med Bikefestival.

2. Sørlige Steiermark

Mange forbinder Steiermark med isbreer og Dachstein-massivet. Men den milde sørlige delen av provinsen rundt Leibnitz kunne knapt vært annerledes. Allerede før Graz avløses det barske steinlandskapet av bølgende vinmarker og toskansk stemning. De smale veiene er omkranset av sypresser og vinkjellere – en drøm for racersyklister (det er for øvrig ganske mange høydemeter opp og ned). Det er mulig å padle på elvene Mur, Sulm, Kainach og Raab. Det finnes mange turer for turgåere – spesielt vinturister – og stier for terrengsyklister. Hvis du vil besøke en sykkelpark, kan du raskt krysse den slovenske grensen til Maribor. Graz er også et flott sted å sykle, og den unge, litt alternative byen har mye å by på kulturelt.

 

3. Sør-Tyrols sørlige del

Navnet sier det meste: Du kommer ikke lenger sør i Sør-Tirol. Det er fortsatt snø i Dolomittene, men her kan du SUP på Kaltern-sjøen. Eller du kan sykle på racersykkel eller grussykkel på en flat rute til Trentino, gjennom det idylliske landskapet rundt Eppan og deretter begi deg ut på de første fjellovergangene. Eller du kan sykle og fortape deg på de utallige stiene i Montiggl-skogen. Eller du kan vandre til vingårdene rundt Kaltern og Tramin – og smake på vinene. Om kvelden kan du nyte en solnedgang ved Kaltern-sjøen, som er en av de varmeste badesjøene i Alpene …

 

4. Ledro-dalen / Trentino

Hvis du ikke ønsker å dra til Gardasjøen – som så mange, mange, mange andre – men likevel lengter etter innsjøfølelsen, er Ledrosjøen stedet for deg. Sør for Brenta Dolomittene, 15 kilometer fra Gardasjøen (og 30 kilometer i motsatt retning fra Idrosjøen), ligger Ledrodalen, kjent som en grønn lunge. Her kan du vandre eller sykle langs de 200 kilometerne med turer (inkludert den berømte gamle passveien med sine utallige hårnålssvinger, som første gang forbandt dalen med omverdenen i 1847). Sent på våren byr Ledrodalen på en annen hvit og rosa spesialitet: ville påskeliljer, orkideer og pioner blomstrer på engene rundt den vakre landsbyen Dromaè.

 

 5. Istrien med Portoroz & Piran

Portorož og Piran er to kystbyer i den slovenske delen av Istria, rundt 30 kilometer sør for Trieste. Piran ligger på en liten odde og er preget av sin venetianske kulturarv: smale gater og vakre torg, mye kunst og mange kirker. Nabobyen Portorož, derimot, har bevart sin flere hundre år gamle tradisjon som spa- og badested og kan skilte med spa og saltpanner. SUP på sjøen (helt til naturparken Strunjan), fotturer og sykling i innlandet gjennom saltpannene eller langs Parenzana, en 130 kilometer lang sykkelsti på den tidligere smalsporede jernbanelinjen mellom Trieste og Poreč.

Tilbake til startsiden