No-Gos – Vintercamper

5 ting du aldri bør gjøre når du vintercamper
Tilbage til startsiden
1  / 2

Det viktigste du ikke bør gjøre når du vintercamper er: ikke prøv det i det hele tatt. Prøv bobilen også i den mørke årstiden. Det er en spesiell tid på året med en spesiell atmosfære. Og hvis du unngår følgende, er du sikker på at du får den beste tiden med bobilen din i vinterhalvåret.

 

Å tenke “Det går nok bra!”

Hvis du får beskjed om å sette på kjettinger på en fjellovergang, GØR DET! I tillegg til at du setter deg selv i fare, kan du også vente deg en bot. Hvis du utsetter andre trafikanter for fare, øker boten tilsvarende. Hvis du til og med forårsaker en ulykke, kan du bli straffeforfulgt.

 

Ankommer tomhendt

Det du absolutt må ha med deg om vinteren: en spade, en kost og en stige slik at du også kan rydde taket for snø – og det bør du gjøre regelmessig, ikke bare rett før avreise.

Hva mer bør du ta med: hodelykt (!), et teppe (eller en hurtigtørkende mikrofibermatte) for å isolere gulvet og gjøre det lunere, og solide arbeidshansker slik at du slipper å bruke de gode hanskene dine til røffe oppgaver som montering av kjettinger.

 

Vær redd for trekk

Uansett hvor kaldt det er ute og hvor lunt og varmt det er inne: Ventilasjon er et must. Spesielt om vinteren er det viktig å unngå at det bygger seg opp fuktighet (og dermed mugg). Derfor er det viktig å sørge for god gjennomtrekk og åpne alle vinduer og dører minst to ganger om dagen og lufte ut i noen minutter.

Og for de som ikke har garasje bak: Tørk helst ikke klærne i campingvognen, men bruk campingplassens tørkerom til klær og skisko.

Undervurdere tining, overvurdere veigrep

Du parkerer i kuldegrader, og etter hvert som dagene går, begynner det å tine. For å unngå å synke ned i gjørma er det best å plassere dekkene på store eller brede treplanker eller støtteplater.

Hvis det blir isete eller glatt, kan det også bli en utfordring å ta seg frem. Pakk med et hjelpemiddel, for selv de beste vinterdekkene vil på et eller annet tidspunkt nå sine grenser. Hvis hjulet ikke lenger svinger og kjettingene ikke hjelper, kan du bruke de spesielle multifunksjonelle rampene eller mattene. Noen ganger kan også grus hjelpe, og det bør du alltid ha med deg for å redusere risikoen for å skli rundt i campingvognen.

 

Ikke bekymre deg for underholdningen

Dette kommer kanskje som en overraskelse: Sommeren er varmere og dagene er lengre. Ja, det er vi alle klar over. Men du må innse at du kommer til å tilbringe mye mer tid i campingvognen om vinteren. Så pakk med masse bøker og spill, en notatblokk (og en penn), kanskje en ukulele (la saksofonen bli igjen hjemme) eller lag en liste over podcaster og lydbøker på forhånd.

 

Grunnleggende tips om vann, strøm og oppvarming for vintercamping finner du her.

Tilbage til startsiden