Home Office On Wheels

Mobilt arbejde i en autocamper
Tilbage til startsiden
1  / 4

Hvad sker der, når NYT ARBEJDE bliver NY NORMAL?

Ny form for mobilitet og nye måder at arbejde på
Vores nye projekt Home Office on Wheels

Vi er overbeviste om, at digitalisering og nye mobilitetskoncepter er drivkræfterne bag den samfundsmæssige transformation – og at disse kræfter skal gentænkes og omdefineres på alle niveauer. Vi er kendt for at være et af de mest progressive mærker på RV-markedet, og vi har altid haft et stærkt digitalt fokus. Så det var et logisk skridt for os at se nærmere på spørgsmålene om Nyt Arbejde. Fabian Schweikert fra vores marketingafdeling introducerede idéen om et Home Office on Wheels – og udviklede konceptet til en mobil arbejdspladsløsning i autocampere.

En af de grundlæggende samfundsmæssige omstillingsprocesser – radikalt fremskyndet af pandemien – er spørgsmålet om traditionelle arbejdsmodeller. Digitalisering, udfordringen med faste mønstre samt en ny fortolkning af mobilitet fører til en stigende interesse for uafhængighed af placering – og dermed en stigende efterspørgsel på fleksible arbejdsmiljøer.

Fabian Schweikert er digital mediedesigner og henvendte sig til SUNLIGHT med idéen om at overføre det mobile sommerhus til et mobilt hjemmekontor. Til sin bachelorgrad i International Marketing ved hollandske Fontys Venlo University of Applied Sciences, udviklede og implementerede den 29-årige et New Work-projekt: Fabian undersøgte potentialet for placeringsuafhængige arbejdspladser – især autocampere.

Tendensen mod mobile arbejdsløsninger understreges i hans undersøgelse af mobile kontorer: 76% af de 430 adspurgte personer oplyste, at de – på grund af pandemien – arbejdede hjemme, delvist hjemme og på afstand – sammenlignet med 45% før pandemien. Resultaterne af Future of Work Reports 2021 viser endvidere, at 2/3 af de deltagere, der kan arbejde hjemme, vil byde en hybridløsning velkommen i fremtiden. Forskning fra den tyske sygesikring DAK i 2020 viste, at 56% af befolkningen mener, at de arbejder mere effektivt hjemme end på kontoret.

Løsningen: Hjemmekontor på hjul som en modulopbygget løsning til autocampere

Hvad sker der nu, når Nyt Arbejde bliver Ny Normal? Vi ser store muligheder for, at SUNLIGHT kan være med til at forme fremtiden. Hos os handler det ikke længere om blot en autocamper – vi leverer progressive mobilitetsløsninger.

Fabian slog sig sammen med vores ingeniører for at arbejde på en prototype med et multifunktionelt, foldbart bord/skrivebord – udstyret med en ekstra skærm, opladningsmuligheder (til smartphone såvel som andre enheder) og ekstra lagerplads. Vi er nu i gang med at gennemgå implementeringen af en Home Office on Wheels-løsning, der ville kunne fås som et modulsystem til mærkets mobilehomes, varevogne og autocampere.

 

Fabian forklarer: “Vi ville gerne se en yderligere stigning i de såkaldte digitale nomader, og SUNLIGHT-konceptet henvender sig til alle professioner: selvfølgelig dem, der kan arbejde eksternt og gerne vil omdefinere deres arbejdsplads. Men også sælgere, forskere på feltarbejde – f.eks. geologer eller biologer – samt projektledere, arkitekter osv. I stedet for at bo på et sterilt og anonymt hotel tilbyder Home Office on Wheels en fleksibel, professionel og behagelig løsning.”

 

Tilbage til startsiden